Tilapiafilet met saffraanroom
2014-12-12- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Een verrukkelijk vis recept± Tilapiafilet met saffraanroom.
Ingredienten
• 1/3 dl campina kookroom light
• 1/3 theelepel kurkuma (geelwortel) of enkele draadjes saffraan
• 20 gram slablaadjes kesbeke dressing
• 75 gram tilapiafilet
• 1½ eetlepel(s) witte wijn zout, peper bloem pancoating
Bereidingswijze
Week de saffraan of geelwortel in de witte wijn. Spoel de vis af en dep droog. Bestrooi met zout, peper en bloem. Bak de filets in circa 2-3 minuten per kant gaar en goudgeel. Neem ze uit de pan en houd warm. Schenk het bakvocht uit de pan en blus de bodem met de witte wijn en de slagroom. Laat al roerend aan de kook komen en kook 1-2 minuten door. Meng de sla met de dressing. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Schenk de saus op de borden. Schik hierop de gebakken visfilets en leg hierop (in een bergje) de slablaadjes. Lekker met rijst en groene groenten.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.