Romige bloemkoolsoep
2014-12-09- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een lekkere romige bloemkoolsoep.
Ingredienten
• halve bloemkool
•1 bouillontabletten
• doosje champignons
• 90 gram kipfilet
• kookroom light
• peper en zout
• 100 gram gekookte aardappelen
Bereidingswijze
1. Fruit in een soeppan de knoflook zachtjes in de pancoating. Voeg de aardappels en de bloemkool in kleine stukjes toe en bak ze even zachtjes mee. Voeg halve liter water en de bouillonblokjes toe, breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
2. Wok ondertussen de in plakjes gesneden champignons in pancoating.
3. Bak de kipfilet en snijd in stukjes.
4. Pureer de soep met de staafmixer en zeef hem.
5. Verwarm de soep en breng hem zo nodig op smaak met peper en zout.
6. Voeg de kip en champignons toe en, vlak voor het opdienen, nog een scheutje kookroom.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.