Scharrelkip met knoflook en tijm
2014-11-28- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 1:45 h
Een heerlijk ovengerecht: Scharrelkip met knoflook en tijm.
Ingredienten
• ¼ bol knoflook
• Braadslede, ingesprayd
• Pancoating (webshop)
• 100 gram scharrelkip
• ¼ eetlepel tijm
Bereidingswijze
Pel de teentjes knoflook. Verwarm de oven voor op 225*C. Bestrooi de kip aan de buitenkant en de binnenkant met zout en (versgemalen) peper naar smaak en vul de buikholte van de kip met de knoflook en tijm. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een braadslede en bespray de kip met pancoating. Verlaag de oventemperatuur na 10 minuten naar 175*C. Braad de kip in 1 uur en 30 minuten gaar. Lekker met een salade, sperziebonen en aardappelgratin.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.