Mosselpakketje
2014-11-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een lekkere mosselpakketje.
Ingredienten
• 25 ml campina kookroom light
• ¼ citroen, in plakken
• ½ pond mosselen
• 1 vellen bakpapier of aluminiumfolie (30×50 cm)
• 1 cm verse gemberwortel, in dunne plakken
• 4 gram verse koriander, grof gesneden
Bereidingswijze
Was de mosselen onder een stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verwarm de oven voor op 225*C. Leg op het werkvlak de vellen bakpapier of folie en verdeel de plakken gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel. Schenk een scheut room over de mosselen en vouw de pakketjes dicht. Klem de randen eventueel vast met een metalen paperclip of nietje (in geval van bakpapier, niet nodig bij aluminiumfolie). Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven. Leg de pakketjes opengevouwen op een bord en bestrooi ze met koriander. Gooi de mosselen die niet open gegaan weg.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.