Mie met paksoi
2014-11-18- Keuken:Chinees
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een heerlijk vegetarische hoofdgerecht. Mie met paksoi.
Ingredienten
• 50 gram champignons
• 100 gram gekookte rijste mie
• 1 theelepel gemberpoeder of verse gember
• ½ teentje knoflook
• 100 gram paksoi
• Pancoating (webshop)
• ¼ rode spaanse peper
• Sap van een halve citroen
• ¾ eetlepel sojasaus
• 25 gram tauge
• ½ ui
• Zout
Bereidingswijze
Pel het ui en knoflookteentje en snipper deze. Was de rode peper, snijd hem in de lengte door midden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in hele kleine stukjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze grof. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de taugé en laat deze uitlekken. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat de mie daarna uitlekken. Verhit de pancoating in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gemberpoeder een paar minuten. Voeg dan de paksoi, champignons en taugé toe en roerbak dit 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met wat zout en roer er de sojasaus en citroensap door. Schep dan de mie erdoor en laat het gerecht goed warm worden. Hier moet je nog wel eiwitten aan toevoegen, dat kan een stukje gegrilde kip zijn, en je kunt stukjes kip meebakken, of garnalen maar je kan natuurlijk ook 2 eieren erdoor doen en meebakken.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.