Stamppot gegrilde kabeljauw
2014-11-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Een lekkere stamppot variant: Stamppot gegrilde kabeljauw.
Ingredienten
• 100 gram aardappelen
• 125 gram gesneden prei
• 100 gram kabeljauwfilet
• ¾ teentje knoflook
• 38 dl magere melk
• Pancoating (webshop)
• Zout en peper
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met wat zout in circa 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn. Snipper de knoflook. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit Pancoating in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook op laat vuur circa 2 minuten. Voeg de preiringen toe en laat deze op matig vuur in circa 5 minuten zacht en gaar worden. Voeg het preimengsel, de melk en peper en zout naar smaak toe aan de aardappelen en warm de stamppot circa 3 minuten op laag vuur zachtjes door. Bespray de kabeljauwfilets met wat Pancoating en laat de filet onder de hete grill in circa 6 minuten gaar worden. Tussentijds eenmaal keren. Bestrooi de filet daarna naar smaak met wat peper en zout. Schep de preistamppot op een diep bord en leg de kabeljauwfilet erop.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.