Kipcurry met sperziebonen
2014-11-12- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een heerlijke recept+ Kipcurry met sperziebonen.
Ingredienten
• ¼ theelepel chilipoeder
• ½ cm gemberwortel
• 100 gram kipfilet
• ¾ teentje knoflook
• ¼ theelepel kurkuma (koenjit)
• 1 dl magere yoghurt
• Pancoating (webshop)
• 150 gram sperziebonen
• Versgemalen (zwarte) peper
• Zout
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes en meng er peper, geperste knoflook, geschilde geraspte gemberwortel, kurkuma, chilipoeder en zout door. Verhit de pancoating in een wok, roerbak hierin de kipblokjes 10 minuten en laat op een lagere stand nog 5 minuten garen. Schep voor het serveren de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken. Haal intussen de sperziebonen af, kook ze in water met zout in 12-14 minuten beetgaar. Lekker met rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.