Slasoep met komkommer
2014-11-10- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een lekker zachte Hollandse soep: Slasoep met komkommer.
Ingredienten
• 25 ml campina kookroom light
• 1 kippenbouillontablet
• ¼ kleine ui, fijngesnipperd
• 1/7 komkommer, in kleine blokjes
• ¼ kropsla
• Pancoating (webshop)
• Staafmixer of keukenmachine
• ½ liter water
Bereidingswijze
Was en droog de sla en snijd de bladen in repen. Fruit het uitje in een soeppan in de pancoating, tot het goudbruin is. Roer de sla en de helft van de komkommer erdoor en bak het al omscheppend 2 minuten mee. Schep de room door de groenten, verkruimel het kippenbouillontablet erboven en schenk er 0.5 liter water bij. Laat de soep aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over twee bekers of diepe borden en strooi de rest van de komkommer erover.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.