Kip in salie
2014-10-12- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 1:20 h
Een lekkere kip in salie.
Ingredienten
• 100 gram kip
• 1½ teentje(s) knoflook
• ¾ rode ui
• 7½ blaadje(s) salie
• Zout, peper
Bereidingswijze
Knoflook pellen en in stukjes snijden. Blaadjes salie afspoelen, droog deppen en fijnhakken. De kip aan binnen- en buitenkant inwrijven met zout. De peper, knoflook en salie vermengen en in de kip doen. De kip in een braadzak in de oven doen (ca. 200C) en gedurende ca. 70 minuten laten braden. Ontvel de kip en verwijder vette stukken. Geef er een knapperige salade bij van ijsbergsla met kleine tomaten, gesnipperde ui, een fijn gesneden Kesbeke augurk, fijn gesneden radijs, stukjes komkommer, stukjes paprika, wat zout, peper, een teentje geperste knoflook, paprikapoeder en wat druppels citroen. Deze salade is ook als lunch te nuttigen gemengd met bijvoorbeeld 100 gram magere kipfilet met tuinkruiden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.