Tongspiesjes
2014-10-08- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 2:20 h
Heerlijke tongspiesjes.
Ingredienten
• 1/7 citroen, geperst
• Enkele druppels tabasco
• Fijne rasp van een citroen
• ½ groene paprika
• ¾ grote Turkse komkommer
• ½ teentje(s) knoflook, geperst
• Pancoating (webshop)
• 100 gram tongfilet of een andere witte vissoort
• Versgemalen zwarte peper
• Zout
Bereidingswijze
Snijd elke tongfilet in de lengte doormidden en rol ze op. Meng in een kommetje knoflook, citroensap, citroenrasp, peper en zout. Leg de visrolletjes in een ondiepe, niet metalen schaal en verdeel de marinade erover (niet alles). Dek de schaal af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast. Snijd de komkommer in plakjes van ca. 5 millimeter. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van 2 centimeter. Rijg de gemarineerde tongrolletjes (voorzichtig) aan spiesjes en wissel ze af met stukjes groenten. Spray de spiesjes in met pancoating, leg ze in een grillpan en bak ze ca. 8 minuten op matig vuur. Keer ze af en toe om (om aanbranden te voorkomen) en bestrijk ze met extra marinade en pancoating om ze vochtig te houden. Leg de spiesjes op een serveerschaal en strooi er ter garnering de gehakte peterselie over. Serveer de spiesjes heet, met roergebakken groeten en gepofte aardappel.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.