Kalkoen-saliespiesjes
2014-10-03- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Een lekkere kalkoen-saliespiesjes. Goed te combineren met bijvoorbeeld rauwkost.
Ingredienten
• ¼ citroen, geperst
• 100 gram kalkoenvlees (of kip) zonder vel
• Pancoating (webshop)
• ½ verse rozemarijn (fijngehakt)
• ½ eetlepel(s) verse, gehakte salie
• Versgemalen zwarte peper
• Wat verse salieblaadjes
• Zout
Bereidingswijze
Snijd de kalkoen in gelijke blokjes. Meng fijngehakte salie, rozemarijn, citroensap, zout en peper met de kalkoen in een grote kom. Dek de kom af en zet hem een nacht in de koelkast. Rijg de kalkoen en de salieblaadjes om en om aan de spiesjes. Spray de spiesjes in met pancoating en grill ze 30 minuten op een rooster in de grillpan of onder de grill.. Draai ze af en toe om en bestrijk ze met marinade. Garneer ze met de verse salieblaadjes en serveer ze meteen. Lekker met een koude pastasalade en rauwkost.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.