Sukadelapjes met hete bliksem
2014-09-03- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 3:25 h
Sukadelapjes met hete bliksem. Een heerlijk gerecht!
Ingredienten
• ¾ eetlepel (appelcider)azijn
• ½ eetlepel bloem
• 100 gram bloemige aardappelen
• 0,75 dl bouillon
• ¾ goudreinet
• ¾ kruidnagel
• ½ laurierblaadje
• Pancoating (webshop)
• 100 gram sukadelapjes
• ¾ ui
Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en de appels en snijd ze in stukjes. Dep het vlees droog. Verhit de pancoating en bak het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan. Voeg de uien aan het “braadvet” toe en fruit deze ca. 3 minuten. Voeg de bouillon, de azijn, het laurierblaadje en de kruidnagels toe en breng dit al roerende aan de kook. Schep het vlees terug in de pan en laat het in ca. 150 minuten gaar sudderen. Kook de aardappelen in weinig water en voeg na 10 minuten de appels toe. Snijd het vlees in kleine stukjes. Stamp de aardappelen met de appelmoes. Serveer dit met het vlees. Lekker met sperziebonen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.