Andijviestamppot
2014-08-31- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 35m
Een lekker Hollands andijviestamppot.
Ingredienten
• 25 ml droge witte wijn
• 1 theelepel gehaktkruiden
• ½ teentje knoflook, geperst
• 100 gram kruimige aardappels
• 75 ml magere melk
• Pancoating (webshop)
• 200 gram panklare andijvie
• 100 gram tartaar
• 1 ui, fijngesnipperd
Bereidingswijze
Aardappels schillen, in stukken snijden en in een pan met bodempje water afgedekt in 20 min. gaarkoken. In een grote koekenpan pancoating verhitten. Ui zachtjes goudbruin fruiten. Tartaar toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Knoflook kort meebakken. Gehaktkruiden, wijn en peper naar smaak erdoorheen roeren en geheel op laag vuur laten sudderen. Andijvie in bodempje water met zout naar smaak in 5 min. gaarkoken. Andijvie afgieten en in vergiet laten uitlekken, vocht zo veel mogelijk eruit duwen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk fijnstampen. Andijvie door aardappelpuree scheppen en over twee borden verdelen. Gehaktmengsel ernaast serveren.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.