Magere cassoulet
2014-07-26- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 50m
Een overheerlijke magere cassoulet.
Ingredienten
• 37,50 ml bouillon rund
• ¼ blik haricots verts of ca 400 gr. verse sperziebonen
• Klein beetje rode wijn
• 62,50 gram rundvlees of mag. varkensvlees of lamsvlees
• ½ tenen knoflook fijngehakt
• ¼ blik tomatenblokjes of wat verse tomaten
• ¼ ui
• ¼ theelepel verse of 1/4 theel. gedroogde rozemarijn, tijm en peterselie
• Zout, peper en vers gehakte peterselie om te garneren
Bereidingswijze
Pan insprayen met Pam. Fruit de uit en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het vlees toe en roerbak 5 minuten. Schep om met de tomaten, wijn, bouillon en kruiden. Doe de deksel op de pan en laat alles op een middelhoog vuur 20-25 minuten (rundvlees langer) pruttelen tot het vlees zacht is. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Doe de bonen bij het vlees in de pan en breng op smaak met zout en peper. Doe alles in een vuurvaste schaal en zet het nog even in de oven totdat de bonen warm zijn. Heerlijk met magere zelfgemaakte peterselie aardappelpuree.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.