Mediterrane Tomatensalade
2014-07-07- Keuken:Nederlands
- Menugang:Salades
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een heerlijke Mediterrane Tomatensalade met veel ingrediënten
Ingredienten
• 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
• 1/4 eetlepel(s) grof zeezout
• 2 grote rijpe trostomaten of pommodori tomaten
• 1/4 eetlepel(s) kappertjes, afgespoeld
• 1 teentje(s) knoflook, schoongemaakt en gehalveerd
• 1 laurierblaadjes, gehalveerd
• 1 1/2 eetlepel(s) magere yoghurt
• 1/4 bos(jes) rucola, gewassen
• 1 tak(jes) tijm
• 1/4 blik(ken) tonijn op water, uitgelekt
• 1/2 eetlepel(s) zoetstof
• Snufje(s) zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Snijd de tomaten op de bolle kant kruislings tot de helft in.
3. Leg ze naast elkaar in een oven schaal.
4. Stop laurier, tijm en knoflook in de inkepingen van de tomaten.
5. Besprenkel ze met balsamicoazijn, zoetstof, grof zeezout en grof gemalen peper uit de molen.
6. Zet de tomaten 20 min. in de oven.
7. Meng ondertussen tonijn met yoghurt en kappertjes tot een smeurig mengsel. Verdeel de rucola over een groot bord, zet de tomaten erop en bedek ze met een lepel tonijn.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.