Aardappel met knoflookyoghurt
2014-07-03- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Net even anders: magere knoflookyoghurt met knapperige, gekruide partjes aardappel. Ook heerlijk bij de barbecue en wokgroenten.
Ingredienten
• 1 middelgrote aardappel (vastkoker)
• ½ theelepel kappertjes
• 2 eetlepels magere yoghurt
• Pancoating (webshop)
• ½ theelepel fijngehakte peterselie
• ½ teentje knoflook
• ½ theelepel paprikapoeder
• (grof) (zee)zout
Bereidingswijze
Schil de aardappel en doe de yoghurt in een kom.Roer de knoflook uit de knijper, de kappertjes en het paprikapoeder er doorheen.
Kook de hele aardappel in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Laat de aardappel afkoelen.
Snij tweemaal in de lengte door, zodat er 4 aardappelparten ontstaan.
Verhit Pancoating in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin.
Leg de aardappelparten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels (zee)zout en peterselie. De aardappelparten worden in de yoghurt gedoopt.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.