Champignonsoep
2014-06-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Altijd smakelijke champignonsoep. Extra lekker met verse kruiden.
Ingredienten
• 50 gram kipfilet, in stukjes
• 250 gram champignons
• ¼ prei
• ¼ ui
• Campina kookroom light
• ½ teentje knoflook
• ½ bouillonblokje
• ½ laurierblaadje
• Nootmuskaat
• Peper
• Rozemarijn
• Basilicum
Bereidingswijze
Kipfilet op de bodem van de pan leggen. Gesnipperde ui + gewassen en gesneden prei er op leggen. Een thee-ei gevuld met laurier, knoflook, basilicum, en rozemarijn erbij doen. Bouillonblokje fijn maken en er overheen strooien. Pan vullen met champignons. Deksel erop plaatsen en op een matige warmtebron opwarmen. Deksel eraf nemen en 20 minuten laten staan. Handvol champignons uit de pan nemen. Kipfilet eruit nemen en achterhouden. Thee-ei eruit nemen. Room aan de overgebleven champignons in de pan toevoegen Geheel met de staafmixer in de pan mixen. Achtergehouden kip + champignons toevoegen Evt. aanvullen met water omdat de soep anders te krachtig is. Evt. nog een half bouillonblokje, nootmuskaat en peper toevoegen voor de smaak. Eet smakelijk!
Let op: hou rekening met de eiwitten in de soep. Als de kip weggelaten wordt, geldt deze soep als een tussendoortje.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.