Boerenbont
2014-06-23- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Een lekker boerenbont-potje, waarop u allerlei variaties naar eigen smaak kunt loslaten. Gewoon eens proberen.
Ingredienten
• 100 gram magere ham
• 100 gram aardappels
• 100 gram courgette
• 1 paprika
• Kippenbouillonpoeder
• 3 kleine sjalotjes
• ½ teentje knoflook
• Tijm
• 1 ½ eetlepel water
Bereidingswijze
Snipper de sjalotjes en snij de courgette in schijven, snij de paprika en de aardappels in blokjes. Knijp een teentje knoflook fijn. Stoof de knoflook in een pan en voeg dan de groente toe. Laat dit geheel 5 min., al roerend, stoven. Strooi een weinig kippenbouillonpoeder en tijm over de groenten. Blus het geheel af met 1 ½ el. water. Afgedekt 25 min. laten stoven. Voeg in blokjes gesneden magere ham toe. Laat het geheel goed gaar worden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.