Gebakken tomaatjes met ham
2014-06-09- Keuken:Nederlands
- Menugang:Cracker-idee
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Heerlijk voor op je cracker, gebakken ham, met tomaat en basilicum.
Ingredienten
• 50 gram achterham
• 2 crackers
• 2 stevige, rijpe tomaten
• Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel verse basilicum, fijngehakt
• Eventueel zout
• Versgemalen peper
Bereidingswijze
Was de tomaten en halveer ze. Verwarm pancoating in een koekenpan en bak de plakken achterham (in gedeelten) snel aan beide kanten bruin. Leg de plakken ham op twee (warme) borden. Verwarm nog wat pancoating in dezelfde koekenpan en leg de tomaten met de snijkant naar beneden erin. Bak de tomaten 2 minuten op hoog vuur, keer ze en bak de andere kant ook 2 minuten. Leg de tomaten op de plakken ham en bestrooi het geheel met basilicum en wat zout en peper. Serveer met 2 crackers. Variaties: Vervang de ham eens door plakjes gebraden kipfilet.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.