Gegrilde kipfilet
2014-06-08- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Geavanceerd
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Lekker diner met kip, courgette, aubergine en gebakken aardappels.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• 100 gram Nicola aardappels
• Pancoating (webshop)
• ½ aubergine
• ½ courgette
• Knoflook
• Oregano
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Bak ze in een koekenpan met een beetje pancoating en enkele teentjes (ongepelde) knoflook.. De aardappels moeten gaar zijn van binnen dus laat ruim 40 minuten matig hoog bakken en draai ze regelmatig. Snijd de aubergine en de courgette in lange plakken en bespray de plakken aan beide zijden met een wat pancoating. Doe er peper en zout op. Deze groenten moeten ongeveer een kwartier op de grill of in de grillpan. Regelmatig draaien. Vijf minuutjes voor de plakken klaar zijn kun je er wat oregano over strooien. De kipfilet wordt ook gegrild. Daarvan moet de filet eerst platgeslagen worden onder vershoudfolie (met een deegroller zachtjes platter slaan). Vervolgens insprayen met pancoating en peper en zout. Grill de kipfilets (afhankelijk van de grootte) tot ze gaar zijn (ongeveer 10 minuten). De groenten kunnen eventueel voor de kipfilet worden gegrild en warm gehouden worden in een oven van 160 graden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.