Gevulde ui
2014-05-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Heerlijk gevulde ui, gevuld met magere kwark en rucola sla. Lekker en makkelijk recept, weer eens wat anders.
Ingredienten
• 1 middelgrote ui
• Grof zout
• 1 ½ eetlepel magere kwark
• Kerriepoeder
• Rucola sla
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg wat grof zout in een braadslee en zet de ui erop. Bak de ui in circa 50 minuten in het midden van de oven tot de ui gaar is. Controleer dat met een metalen spies. Snij het hoedje van de ui en bewaar dat. Schep met een lepel zoveel mogelijk uit het binnenste van de ui. Let wel op dat de zijkant stevig blijft en de ui niet uit elkaar valt. Snij het binnenste van de ui fijn en meng dit met de kwark, rucola sla, zout, peper en eventueel wat kerriepoeder naar smaak. Vul de ui royaal met dit mengsel en zet dan het hoedje er weer op.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.