Gewokte runderreepjes met spitskool
2014-05-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Gewokte runderreepjes met spitskool, broccoli en rijst, heerlijk op smaak gebracht met limoensap, sojasaus en verse gember.
Ingredienten
• 100 gram runderreepjes
• 100 gram zilvervliesrijst
• 125 gram broccoli, in kleine roosjes
• 200 gram spitskool, in grove repen
• Pancoating (webshop)
• 1 limoen, schoongeboend
• 1 eetlepel sojasaus
• Verse gember, geraspt
Bereidingswijze
1. Rasp de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Schep in een kom de runderreepjes om met 2 eetlepels limoensap en wat zout. Laat ze 5 minuten staan.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
3. Verhit de pancoating in een wok en roerbak de runderreepjes met de gember 5-6 minuten. Schep ze op een bord. Roerbak de spitskool en de broccoli 2-3 minuten in dezelfde wok tot de spitskool begint te slinken.
4. Schep het vlees met de limoenrasp en de sojasaus en het resterende limoensap door de groenten en warm het gerecht nog 2-3 minuten door. Serveer in wijde kommen met rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.