Kip kerrie met rijst
2014-05-21- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Kip kerrie met rijst, heerlijk met een uitje, paprika, ananas, sojasaus en kerriepoeder. Heerlijk met basmatirijst en een salade van tomaat.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• 100 gram, gekookte, rijst
• 1 ui
• ½ blik ananas, op eigen sap of verse ananas
• ½ paprika
• Japanse sojasaus
• Kerriepoeder
• Snufje paprikapoeder
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg eventueel alvast wat zout en kerrie toe. Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze ,in een met pancoating ingespoten, pan. Snij de ui en de paprika in kleine stukjes. Bak eerst de ui even met de kip mee en voeg daarna de paprikablokjes toe. Vervolgens voeg je het zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en sojasaus toe. Laat dit even smoren, maar blijf goed roeren. Snij ondertussen de ananas in partjes en voeg ze op het laatste moment toe. Voeg eventueel nog wat kerriepoeder toe. Let op, voor de ananas tel je 1 stuk fruit.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.