Zuurkoolschotel
2014-11-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Een lekkere variant zuurkoolschotel.
Ingredienten
• 100 gram aardappelen
• ½ braadzak
• ¼ dl droge witte wijn
• ½ goudreinet, in plakjes gesneden
• 100 gram hamblokjes
• Lage ovenschaal
• 100 gram zuurkool
Bereidingswijze
De aardappelen schillen, in plakjes snijden en 7 minuten koken. De oven voorverwarmen op 200 C (gasovenstand 4). De zuurkool in een vergiet uit laten lekken. De zuurkool over een kant van de braadzak uitspreiden en de appelschijfjes er op leggen. De wijn er overheen schenken. De gekookte aardappelschijfjes erover verdelen en de hamblokjes erop leggen. De braadzak dichtbinden. Met vork of cocktailprikker enkele gaatjes in de bovenkant van de braadzak prikken, zodat de stoom kan ontsnappen. De braadzak in een lage ovenschaal leggen en in de oven schuiven. De schotel in ca. 45 minuten gaar en bruin laten worden. Eet smakelijk!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.