Zomerse kip
2014-07-24- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Verfrissende overheerlijk zomerse kip.
Ingredienten
• ½ blik ananas (op eigen sap)
• ½ doosje champignons
• 1½ dl groentebouillon
• 1½ theelepel kerriepoeder
• 50 gram kipfilet
• ½ pakje linesse 6%
• 100 gram sperziebonen
• 100 gram tauge
• 100 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
Maak 3 dl groentebouillon. Kook de sperziebonen gaar en de zilvervliesrijst. Bak de kipfilet in stukjes in de PAMspray. Voeg de champignons in vieren gesneden toe. Als dit gaar wordt, de bouillon toevoegen. Deze voor de helft in laten koken en dan de Linesse erbij doen. Kerriepoeder naar smaak (zodat de saus mooi geel kleurt). Als laatste de tauge erbij doen, weer even laten koken in de saus. De ananas in stukjes in de saus doen. Serveer de rijst met daarbij de saus en de bonen. Smakelijk eten!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door kathleen Op 31 juli 2015
Dit gerecht eet ik al jaren met plezier. Echt heerlijk. Ook met kinderen