Witlof Met Tartaar In De Oven
2014-07-05- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Witlof met Tartaar uit de oven.
Ingredienten
• 100 gram aardappel
• Paturain linesse
• Peper
• Zout
• 100 gram rundertartaar
• 3 stronkjes witlof
• 1/2 ui
Bereidingswijze
Pancoatingin pan en verhitten en rundertartaar rulbakken maar niet te lang! Gesnipperde ui toevoegen en meebakken. Peper en zout toevoegen. Het tartaarmengsel niet helemaal uitbakken! Witlof van kontje ontdoen en in de lengte doorsnijden. Kern verwijderen. Witlof in water beetgaar koken. Witlof goed laten uitlekken in een vergiet. Ovenvaste schaal insprayen met pancoating, de witlof erin leggen, het tartaarmengsel er bovenop doen, bestrooien met parmezaanse kaas. Indien dit gerecht van te voren wordt gemaakt en dus volledig is afgekoeld, de oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden en zo’n 20 minuten verwarmen. Als de witlof en het gehakt nog warm zijn, de ovenschotel even onder de grill zetten om de parmezaanse kaas te laten kleuren. Aardappels koken en besmeren met een beetje paturain linesse.
Alternatief: dit gerecht kan ook gemaakt worden van prei of chinese kool. Dan is het lekker om op het tartaar eerst nog wat plakjes tomaat te leggen en dan pas de parmezaanse kaas te strooien.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.