Varkenshaas met chinese kool
2014-11-29- Keuken:Chinees
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekkere varkenshaas met Chinese kool.
Ingredienten
• 50 gram champignons
• 100 gram Chinese kool
• ½ eetlepel droge sherry
• ½ teen knoflook
• 1 lente/bosui
• Pancoating (webshop)
• ¼ theelepel sambal oelek
• ½ theelepel gemberpoeder
• ¼ sinaasappel
• ½ eetlepel sojasaus
• ½ eetlepel tomatenketchup (webshop)
• ¼ ui
• 100 gram varkenshaas
Bereidingswijze
Voorbereiding Snijd de varkenshaas in blokjes of reepjes. Verhit de pancoating in een wok, roerbak het vlees 5 minuten en schep het uit de pan. Pel de ui en de knoflook, snipper deze en fruit ze in de wok. Boen de sinaasappel schoon onder heet water, rasp de schil en pers de vrucht. voeg rasp, sap, sambal oelek,tomatenketchup, sojasaus, sherry en gemberpoeder bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus. Bereiden: Leg de varkenshaas erin en laat zachtjes 10 minuten stoven. Snijd de bosui in schuine stukjes van 2 cm. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren of halveer ze. Verdeel de Chinese kool in brede repen. Verhit de wok en roerbak hierin de bosui, champignons en kool 3 minuten. Serveer de groente in een kom of op een bord met daarop varkenshaas uit de wok, lekker met rijst. Smakelijk eten.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.