Thaise kokos-kip-limoensoep
2014-10-31- Keuken:Thais
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Betoverend lekker: Thaise kokos-kip-limoensoep.
Ingredienten
• 50 ml campina kookroom light
• ¼ eetlepel geraspte kokos
• ¼ groene paprika, in blokjes
• ¼ groene peper, zonder zaadjes in reepjes
• 50 gram kipfilet, in reepjes
• 1/7 liter kippenbouillon (van tablet)
• ¼ teentje knoflook, gesnipperd
• 100 gram noedels
• Pancoating (webshop)
• Sap van 1 limoen
• 100 gram sperziebonen, in stukjes van 3 cm
• ¼ stengel sereh (citroengras)
• ¼ ui, gesnipperd
• Zout, peper
Bereidingswijze
Kook de boontjes ca. 4 min. en giet ze af. Verhit de pancoating in een wok. Bak de ui, knoflook, peper en kipfilet ca. 5 minuten. Voeg de sereh, kokosrasp( let op dit mag normaal niet maar omdat het zo weinig is dit keer wel), room en bouillon toe. Breng geheel aan de kook. Voeg de noedels toe. Roer het limoensap, de paprika en de sperziebonen door de bouillon en kook alles tot de sperziebonen beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.