Thaise kippensoep
2014-07-29- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Thaise kippensoep (simpel)
Ingredienten
• ½ blokjes kippenbouillon
• 100 gram kipfilet
• ¼ teentje knoflook
• 50 ml magere melk of yoghurt
• ¼ theelepel(s) sambal
• ¼ liter water
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit Pam in een diepe pan en bak hierin de blokjes kipfilet goudbruin. Pel het teentje knoflook, pers of hak het fijn, voeg het toe aan de kip en bak deze 2 minuten mee. Voeg de melk (of yoghurt), 1 liter water, de bouillonblokjes en de sambal toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Schep de soep in een kom of bord. Lekker met brood (100 gram per persoon)
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.