Supersnelle lentekip
2014-10-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 1:25 h
Een heerlijk ovengerecht. Supersnelle lentekip.
Ingredienten
½ citroen
Grofgemalen zeezout en zwarte peper
Handvol takjes tijm (rozemarijn of oregano kan ook)
100 gram maiskip
Bereidingswijze
Knijp een halve citroen uit boven de kip en stop de uitgeknepen helft met wat takjes tijm in de buikholte van de kip. Wrijf de hele kip in met een mengsel van tijmblaadjes, fijne reepjes citroenschil, grofgemalen zwarte peper en pancoating. Leg de kip op de borstzijde in een braadslede in een tot 225°C voorverwarmde oven en schakel de temperatuur terug naar 175°C. Braad de kip in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Draai de kip halverwege de braadtijd op de rug. Test of de kip gaar is door met een satéstokje in het dikste deel van de poot te steken: het vocht dat eruit loopt moet helder zijn. Is het vleessap nog roze? Geef de kip dan nog 10-15 minuten extra baktijd. Laat de kip uit de oven in aluminiumfolie verpakt nog 10 minuten rusten. En dan… aan tafel! Tip kip over? Een hele kip is altijd meer dan je denkt. Haal na de maaltijd de overgebleven kipstukjes van het bot. Bewaar ze in de koelkast en verwerk ze in een wokschotel.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.