Stamppot tomaat met gehaktspies
2014-09-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een smakelijke stamppot tomaat met gehaktspies.
Ingredienten
• 1 eetlepel fijngesneden basilicum (vers of diepvries)
• ½ teentje knoflook knoflook, gesnipperd
• 100 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
• Parmezaanse kaas
• ½ sjalot, gesnipperd
• 1 spiesen of satestokjes
• 100 gram tartaar
• 187,50 gram tomaten, in partjes
• 2 ½ zongedroogde tomaatjes zonder olie, in reepjes
Bereidingswijze
Aardappels in ca. 20 min. gaar koken. Tartaar mengen met sjalot, knoflook, basilicum, zout en peper, in 2 porties verdelen en rond spiesen tot worsten vormen, stevig aandrukken. Gehakt insprayen met Pam en spiesen in hete grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. In koekenpan Pam verhitten en tomaatpartjes op hoog vuur in 6-8- min. gaar bakken. Zongedroogde tomaat erdoor scheppen. Aardappels afgieten en deel van kookvocht opvangen. Aardappels met “bakvet” en kookvocht tot puree stampen. Tomaten erdoor scheppen. Stamppot verdelen over twee borden en wat Parmezaanse kaas erboven strooien.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.