Snel geroosterde kabeljauw
2014-10-08- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Snel geroosterde kabeljauw uit de oven.
Ingredienten
• 1/7 eetlepel(s) gedroogde oregano
• Handjevol peterselieblaadjes, fijngehakt
• 100 gram kabeljauw
• ½ klein pepertje, van zaad ontdaan en fijngehakt
• ½ limoen
• Pancoating (webshop)
• Versgemalen zout en zwarte peper
Bereidingswijze
Spoel de kabeljauw onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Spray de kabeljauw in met pancoating zodat deze licht is ingevet. Meng de oregano, peterselie en het pepertje in een kom. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en druk het kruidenmengsel erop. Verwarm de oven en een braadslee voor op 225C (gasovenstand 7). Leg de kabeljauw in de braadslee, ze schroeien onmiddellijk sputterend dicht. Leg de doormidden gesneden limoen in de braadslee en schuif die op de bovenste richel in de oven zodat de bovenkant van de vis licht kleurt. Bak de vis 10 minuten. Je kunt de geroosterde citroenhelften uitknijpen over de vis wanneer deze gaar is. Lekker met gekookte aardappelen en haritscots vert.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.