Paella
2014-11-09- Keuken:Spaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Geavanceerd
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Een lekker Spaans recept. Paella.
Ingredienten
• 1/7 envelopje saffraandraadjes (silvo)
• 100 gram gekookte rijst
• 50 gram kipfilet, in grove stukken
• 0,20 liter kippenbouillon
• Paellapan of grote hapjespan
• Pancoating (webshop)
• ¼ rode paprika, in blokjes
• 50 gram tomatenblokjes
• ¼ ui, grof gesnipperd
• 50 gram zoetwater-reuzengarnalen groot, (500 g diepvries ah), ontdooid
Bereidingswijze
Verwarm pancoating in de pan. Bak eerst de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het “vet” op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het “bakvet”, voeg indien nodig nog wat pancoating toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden. Roer nu de tomaatblokjes met vocht, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig. Pel intussen de garnalen. Leg de stukken kip en garnalen tussen de rijst. Breng de paella pittig op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten. Lekker met een frisse salade van romainesla. Tip: Houdt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.