Mousaka
2014-07-21- Keuken:Turks
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Mousaka uit de magnetron, ook eventueel vegetarisch te bereiden.
Ingredienten
• ¼ (rode) ui
• 100 gram aardappels, gekookt
• ¼ aubergine
• ¼ courgette
• 1 ei
• Knoflook naar smaak
• 62,50 ml magere yoghurt
• ½ ontpitte tomaten
• Parmezaanse kaas
• Peper
• Zout
• 50 gram tartaar
• ½ blikje tomatenpuree
• Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Snij alle groeten in kleine blokjes. Bak de tartaar in de wok Pancoatingtot het gaar is en voeg dan de groenten toe.. Als alles goed gebakken is voeg dan de tomatenpuree en de kruiden naar smaak toe. Snij de gekookte aardappelen in plakjes. Neem een ovenschaal: laag voor laag opbouwen begin en eindig met de saus. Meng de yoghurt met het ei en verdeel dit als bovenste laag over het gerecht. Minimaal 6 minuten in de magnetron (het gerecht is klaar als de bovenste laag puddingachtig aanvoelt). Serveer eventueel met een beetje parmesaan. Als vegetarische variant kan je het tartaar vervangen voor wok tofu of je kan de eieren verdubbelen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.