Mosselen traditioneel
2014-11-25- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Mosselen traditioneel. Een lekker mosselen gerecht op een traditionele wijze.
Ingredienten
• ½ kilo mosselen
• ¼ prei, in ringen
• 12,50 gram selderij, grof gesneden
• ½ sjalot, in ringen
• Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Was de mosselen onder stromend kraanwater, gooi kapotte en openstaande exemplaren (die na en tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verhit Pancoating in een mosselpan en fruit de sjalot op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en fruit die 3-4 minuten mee. Schep alles af en toe om. Zet het vuur hoog, doe de mosselen erbij en laat ze met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden. Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden. Zodra alle mosselschelpen open zijn bestrooi ze met selderij. Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg. Lekker met gebakken aardappelen..
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.