Lasagne met spinazie

2014-12-17
Lasagne met spinazie
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 15m

Een heerlijk ovengerecht: Lasagne met spinazie.

Ingredienten


• 4 stuk(s) champignons
• 75 gram hamreepjes of garnalen
• 1 teentje(s) knoflook
• 5 gram magere strooikaas
• Snufje nootmuskaat
• Snufje peper en zout
• 20 gram philidelphia bieslook light (dit mag normaal niet, maar aangezien het maar heel weinig is)
• Mespuntje sambal oelek
• 300 gram verse spinazie
• 3 blaadje(s) volkoren lasagnebladen
• 3 blokje(s) zoete ui

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Kook de lasagne zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de ui fijn en de champignons in stukjes en bak deze in de koekenpan met een beetje pancoating, voeg daarna de spinazie toe. Bak dit geheel licht op en voeg de ham of garnalen, verse knoflook en eventueel nootmuskaat of sambal naar eigen smaak toe. Als laatste de philidelphia bieslook light toevoegen. Neem een ovenvaste schaal, spray deze in met pancoating en leg hier om en om het groentemengsel en de lasagnebladen in. Begin en eindig met het groentemengsel en doe hierover de magere strooikaas en verse peper. Zet de lasagne in de voorverwarmde oven en bak ‘m af in ongeveer 20 à 25 minuten. Serveer eventueel met een salade. Tip: Neem de kartonnen verpakking van de lasagne en vouw, met dubbelgevouwen bakpapier, de vorm van het bakje na. De uiteinden maak je vast met een nietje. Dit bakje is precies groot genoeg voor 1 portie. Zo kun je meerdere porties tegelijk maken en invriezen. Let wel op, bij het opwarmen in de magnetron, de nietjes verwijderen!

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: , Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

  • slanke moussaka

    Slanke Moussaka

  • vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

  • Visovenschotel

    Visovenschotel

  • slanke hachee

    Slanke Hachee

Recipe Opmerkingen

Comment (1)

  1. gepost door Peter Verbeek Op 28 juli 2016

    Mmmmm, was erg lekkere lasagne, ik heb de bladen niet gekookt. Maar rauw in de oven gedaan, dit ging ook prima. Het heeft 25 minuten op 200 graden in de oven gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *