Komkommersoep met kaasspreadcrostini
2014-10-30- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een lekkere vegetarische soep: Komkommersoep met kaasspreadcrostini
Ingredienten
• 1 crackers
• ½ eetlepel gehakte munt (vers of diepvries)
• 63 dl kippenbouillon
• ¾ teentje knoflook
• ½ komkommer
• 1 dl magere yoghurt
• 25 gram slankie fris & romig augurk-komkommer
• Tabasco
• 1/7 theelepel zout
Bereidingswijze
Schil de komkommer, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten met een spitse theelepel. Pureer de komkommer in een keukenmachine of met de staafmixer of rasp deze. Meng het komkommermengsel met gepelde geperste teentjes knoflook en zout. Klop er de yoghurt en bouillon door en voeg enkele druppels tabasco toe. Dek de soep af en laat deze in de koelkast goed koud worden. Dit kan van tevoren. Besmeer de crackers met augurk-komkommer-kaasspread. Serveer de komkommersoep bestrooid met munt met de crostiniés.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.