Kippensoep
2014-05-20- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Heerlijke kippensoep met sperziebonen, champignons en prei. Lekker met een frisse salade van ijsbergsla, tomaat, lente-ui en komkommer.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• 150 gram sperziebonen
• 1 bakje champignons
• 1 prei
• ½ bosje peterselie
• ½ theelepel nootmuskaat
• 1 kippenbouillonblokje
• Peper
Bereidingswijze
De kipfilet in kleine stukjes snijden en gaar koken met de nootmuskaat en het bouillonblokje. De boontjes schoonmaken en in drieën snijden. Voeg de boontjes aan de bouillon toe en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Ondertussen de prei fijnsnijden, wassen en toevoegen. De champignons in plakjes snijden en ook toevoegen. Voeg op het laatste moment de peterselie toe en maak op smaak met wat peper en zout.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.