Kippensoep met pandanrijst
2014-05-20- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Kippensoep met pandanrijst, bosuitje, oesterzwammen, paksoi en wat citroengras. Heerlijk met een frisse salade met magere yoghurtdressing.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• 100 gram pandanrijst
• 250 ml kippenbouillon van een blokje of poeder
• 1 ½ bosuitje
• 75 gramoesterzwammen
• ¾ paksoi
• ½ serehstengel (citroengras)
• 1 takje basilicum
• ¼ eetlepel curry pasta
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgends de bereidingswijze. Verwijder het buitenste blad van de serehstengel en snij de harde uiteinden er van af. Snij de serehstengel in kleine stukjes en kneus deze dan met een groot mes. Snij de kipfilet in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in kleine ringetjes. Scheur grote oesterzwammen in repen. Snij de paksoi in repen was deze.
Breng in een grote pan de bouillon met de currypasta en de sereh aan de kook, en laat deze 5 minuten zachtjes koken. Roer de bosuitjes, de kip en de oesterzwammen door de soep en laat deze nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de paksoi toe en verwarm de soep nog eens 2 tot 3 minuten. Schep de soep in een kom en voeg dan de pandanrijst toe.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.