Kip met groenten uit de oven
2014-05-21- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Geavanceerd
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 10m
- Kooktijd: 40m
- Gereed: 50m
Kip met groenten zoals; paprika, ui, knolselderij, courgette, en aardappels uit de oven. Heerlijk met citroensap, tijm, en knoflook. Lekker met een salade.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• 100 gram aardappels
• ½ courgette, in grove stukken
• 1 rode paprika, in repen
• 1 rode ui, gepeld en in partjes
• 1 citroen
• 60 gram knolselderij, geschild en in stukken
• 1 teentje knoflook
• pancoating (webshop)
• 2 takjes tijm
• Zout
• Versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snij de kip open zodat je deze kan vullen. Bestrooi de kip aan de binnenkant met zout en peper. Boen de citroen schoon onder heet water. Pers één helft van de citroen uit en snij de andere helft in stukken. Pel het teentje knoflook en snij deze in plakjes. Vul de kip met de stukken citroen, de plakjes knoflook, 1 takje tijm en de helft van de partjes rode ui. Vouw de kip dubbel en zet deze vast met prikkers. Spray de braadslee in met pancoating en leg de kip erin. Braad de kip 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel daarna paprika, knolselderij, courgette en aardappelen en de rest van de tijm en ui rond de kip. Spray wat pancoating erover en besprenkel het geheel met citroensap. Braad de kip met de groenten in 30 minuten bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om en bedruip de kip dan met het braadvocht. Vervang de tijm eens door rozemarijn of gemengde Italiaanse kruiden en neem in plaats van stukken citroen eens partjes sinaasappel.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.