Kerrieaardappeltjes en gebakken vis
2014-12-11- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Kerrieaardappeltjes en gebakken vis
Ingredienten
• 1/10 citroen, schoongeboend
• 1/3 theelepel kerriepoeder
• ½ komkommer
• 100 gram pangasiusfilet klein beetje bloem Pancoating (webshop)
• 100 gram panklare aardappelpartjes
Bereidingswijze
1. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak en wentel hem door de bloem, schud de eventuele overtollige bloem eraf. Verhit pancoating in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 8-10 minuten gaar, keer hem halverwege. 2. Verhit intussen pancoating in een hapjespan en bak hierin de aardappelpartjes, roer de kerrie erdoor. Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltjes op een laag vuur in 8-10 minuten gaar. 3. Rasp van de citroenschil een halve theelepel citroenrasp af, pers daarna de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte, schraap eventueel met een theelepel de zaadlijsten eruit en schaaf met een kaasschaaf de komkommers in de lengte. Breng de komkommerlinten op smaak met Kesbeke-dressing. Druppel (een gedeelte van) het citroensap over de vis. Serveer de vis met de komkommersalade en de kerrieaardappeltjes.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.