Kalkoenfilet met tomatenrijst
2014-10-22- Keuken:Grieks
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Een heerlijke kalkoenfilet met tomatenrijst.
Ingredienten
• ¼ courgette, in blokjes
• ¼ eetlepel gedroogde tijm
• ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
• 100 gram gepelde tomaten
• 100 gram kalkoenfilet
• 1/7 kippenbouillontablet, verkruimeld
• 100 gram rijst
• ½ ui, gesnipperd
• Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Bestrooi de plakjes kalkoenfilet met zout, peper en komijn en bak ze in de Pancoating in 4-5 minuten bruin en gaar. Leg het vlees op een bord en roerbak de ui en de courgetteblokjes in het achtergebleven “bakvet” in 3-4 minuten op matig vuur beetgaar. Voeg de tijm, bouillontablet, gepelde tomaten en 75 ml water toe en breng dit aan de kook. Roer de rijst erdoor en druk de tomaten stuk. Leg de plakjes kalkoenfilet op de rijst en verwarm het gerecht nog 5 minuten zachtjes, eventueel op een vlamverdeler. Lekker met een salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.