Kalfskoteletjes in appel-koriandersaus
2014-09-24- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Een lekkere en feestelijke ovengerecht. Kalfskoteletjes in appel-koriandersaus.
Ingredienten
grote rechthoekige ovenschaal ca. 20 x 30 cm
• 100 gram kalfskoteletjes
• ½ theelepel(s) kerriepoeder
• ½ teentje(s) knoflook
• Moesappel
• Pancoating (webshop)
• Staafmixer
• ¼ ui
• 5 gram verse koriander
• 25 dl vleesfond
• zout, peper
Bereidingswijze
Ui snipperen en appel in stukjes snijden. Pancoating verhitten en daarin appel, ui en kerriepoeder ca. 3 minuten zachtjes fruiten, knoflook er boven uitpersen en fond toevoegen. Het geheel afgedekt ca. 10 minuten tot moes laten koken en vervolgens met staafmixer tot gladde saus pureren. Oven voorverwarmen op 200c of gasoven op stand 4. Kalfskoteletjes insprayen met pancoating en in ovenschaal leggen en ca. 20 tot 25 minuten bruin en gaar braden. Intussen 2 borden voorverwarmen en 3/4 deel van de koriander fijnhakken. Appelsaus opnieuw verwarmen, de gehakte koriander erdoor roeren, ca. 1 minuut mee verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Op elk bord een koteletje leggen en een beetje saus erover scheppen. De rest van de korianderblaadjes erover strooien. Rest van de saus apart bijserveren. Als bijgerecht serveer je haritcots vert en rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.