Kabeljauwtajine

2014-10-31
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 35m

Een lekkere kabeljauwtajine.

Ingredienten


• Enkele draadjes saffraan
• ¼ Groene paprika, in repen
• 100 gram kabeljauwfilet
Pancoating (webshop)
• 2 tak(jes) peterselie, gehakt
• 100 gram rijst
• ¼ rode paprika, in repen
• ½ Tajine of Römertopf of afdekbaren ovenschaal
• 100 gram tomaten
• ½ ui
• Zout, peper

Bereidingswijze

Pel en snipper 0.5 ui. Snij de helft van de tomaten in stukjes. Verhit de pancoating in een braadpan en bak hierin de knoflook en ui ca. 2 minuten. Voeg de tomaatstukjes, peterselie, saffraan, zout en peper toe en laat het geheel ca. 15 minuten zacht sudderen. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de overgebleven ui en snij deze in ringen. Snij de overgebleven tomaten in plakken. Leg de vis in de tajine, bestrooi met zout en peper en giet de tomatensaus erover. Leg de ui, paprika en tomaat er bovenop. Bestrooi het geheel ruim met zout en peper. Sluit de schaal en zet deze 30 à 40 minuten in de oven. Serveer de tajine met de rijst en eventueel een komkommersalade met yoghurtdressing.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *