Italiaanse runderlappen
2014-05-25- Keuken:Italiaans
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 1m
- Gereed: 60m
Italiaanse runderlappen, gesudderd in een jus van ui, knoflook, rode wijn en tomatenpuree. Heerlijk met courgette en macaroni of aardappels.
Ingredienten
• 100 gram magere runderlappen
• 1 rode ui, fijngehakt
• 1 ½ eetlepel tomatenpuree
• ½ teentje knoflook (in plakjes)
• ½ laurierblaadje
• Pancoating (webshop)
• ¼ eetlepel balsamico- azijn
• ¼ eetlepel oregano (gedroogd)
• snufje versgemalen peper
• ½ dl (warme) runderbouillon
• ½ dl rode wijn
• klein beetje alles binder
Bereidingswijze
Kruid de runderlappen met peper. Verhit pancoating in een koekenpan en bak hierin de runderlappen bruin. Neem de runderlappen uit de pan. Voeg pancoating aan het achtergebleven “braadvet” toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca. 3 minuten op zacht vuur. Voeg daarna de oregano en het laurierblaadje toe. Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan. Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en de balsamico- azijn aan het uienmengsel toe. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 2½ uur gaar sudderen. Bind de jus eventueel met alles binder. Lekker met courgette en macaroni met wat Parmezaanse kaas.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.