Indische koolrolletjes
2014-05-25- Keuken:Oosters
- Menugang:Hoofdgerecht
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Indische koolrolletje, heerlijk gevuld met een mengsel van kalkoentartaar, garnalen en kruiden. Lekker met volkorenrijst of rijstemie.
Ingredienten
• 25 gram roze garnalen
• 50 gram kalkoentartaar
• 1 half ei
• 100 gram rijst
• ½ chinese kool ( of spitskool)
• 100 ml bouillon
• Mespuntje gemalen komijn (djinten)
• Mespuntje gemalen koriander (ketoembar)
• ½ teentje knoflook
• Sambal oelek
Bereidingswijze
In een grote pan water met zout aan de kook brengen. Van kool 6 mooie, grote bladeren loshalen, evt. dikke nerf eruit snijden. Rest van kool fijnsnijden en opzij zetten. Koolbladeren 2-3 minuten koken tot ze zacht zijn. Kool in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Garnalen fijnmalen en met ei door gehakt mengen. Geperste knoflook, specerijen, snufje zout en sambal naar smaak toevoegen. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Koolbladeren op werkvlak leggen en gehaktmengsel erover verdelen. Zijkanten over vulling vouwen en oprollen. Koolrolletjes op vouwnaad in ovenschaal leggen. Bouillon erover schenken en in midden van oven in 30-35 minuten gaar laten worden. Ondertussen rijst gaar koken en met restant van de chinese kool roerbakken. Rijst met koolrolletjes serveren.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.