Hongaars rundvlees uit de romertopf
2014-05-26- Keuken:Hongaars
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 2:40 h
Heerlijk Hongaars rundvlees met paprika, tomaat, ui, paprikapoeder, en knoflook. Lekker met volkorenrijst en een frisse komkommersalade.
Ingredienten
• 100 gram magere runderpoulet
• 1 groene paprika
• 1 tomaat
• 1 ui
• 1 dl gezeefde tomaten
• 1 teentje knoflook
• ¼ zakje opkikker tuinkruiden
• ½ eetlepel paprikapoeder
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Romertopfschaal en -deksel ca. 15 minuten in een bak met koud water zetten. Ui ellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Eventueel tomaat ontvellen en vruchtvlees in stukjes snijden. De Romertopf uit het water nemen. In de Romertopf de runderpoulet vermengen met de uiensnippers, de paprika- en tomatenstukjes en het paprikapoeder. Knoflook pellen en er boven uitpersen. Opkikker er boven uitstrooien. Gezeefde tomaten en anderhalve deciliter water toevoegen. Deksel op de schaal doen en de schaal in een koude oven zetten. De oven inschakelen op 200 ºC en het rundvlees in ca. 2 uur gaar laten worden. Dit gerekend vanaf het moment dat de oven op temperatuur is. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Max Op 9 juni 2018
Heerlijk! Ik heb oven op 150 gezet. 2 uur en toen in de oven laten staan nog een uyr