Grieks stoofvlees (stifado)
2018-10-30- Keuken:Grieks
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 0m
Grieks stoofvlees (stifado)
Ingredienten
• 100 gr runderlappen in blokjes van 2 cm
• 100 gr uien in stukken
• 100gr tomaten in blokjes
• 1-2 teentjes knoflook
• 1 kaneelstokje
• 1 kruidnagel
• 1 scheutje azijn
• 50 ml rode wijn
• Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Verwarm een braadpan met Panspray /olijfolie als deze goed heet is voeg de runderlappen toe en bak ze bruin. Voeg vervolgens de uien en knoflook toe bak dit even mee tot de ui glazig is. Voeg nu een scheutje azijn en de rode wijn toe. Hierna voeg je de tomaten toe en een klein beetje water. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het 1,5 uur op een laag vuur sudderen. 20 minuten voor het einde voeg je het kaneelstokje en de kruidnagel toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met tomatenrijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.