Gesmoorde artisjok

2014-06-03
gesmoorde artisjok
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 60m

Verrassende gesmoorde artisjok uit de oven, lekker voor bij een biefstuk.

Ingredienten


• 1 middelgrote artisjok
• 3 gele kerstomaatjes
• 3 rode kerstomaatjes
Pancoating (webshop)
• ½ citroen, geperst
• ¼ pepertje, van zaad ontdaan en fijngehakt
• Handjevol basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
• Handjevol tijmblaadjes
• ½ teentje knoflook, in dunne plakjes
• Versgemalen zout en zwarte peper

Bereidingswijze

Bereid vlak voordat je gaat koken de artisjok voor. Snij de stengel van de artisjok op ongeveer5 centimetervanaf de basis van het hart af en snijd dan het bovenste stuk van de blaadjes eraf. Trek één voor één de stugge buitenste blaadjes eraf. Wanneer je aan de malse blaadjes toe bent, haal je voorzichtig het hooi weg door een theelepel midden in de bloem te steken en voorzichtig rond te draaien. Verwijder nu met een dunschiller de vezelige buitenkant van de steel. Leg de artisjok in water met wat citroensap om te voorkomen dat de artisjok verkleurd. Snij de artisjok in vieren. Leg de artisjok in de pancoating in een pan met dikke bodem. Strooi er een mespunt zout over, leg een deksel op de pan en bak de artisjok op een zacht vuur 4-5 minuten. Neem het deksel van de pan en doe er de helft van de knoflook en de helft van de tijm bij. Laat de knoflook zacht worden. Voeg het citroensap toe en laat de artisjok bakken tot het vocht is verdampt.  Neem de pan van het vuur. Was de tomaten. Doe de tomaten in een kom met wat pancoating, de helft van de basilicum, een snufje zout, peper en het gedroogde pepertje. Roer alles goed door elkaar en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van een aardewerken schaal. Leg de artisjokken en de rest van de knoflook op en in het tomatenmengsel. Strooi er de rest van de tijm en basilicum over, met wat zeezout en zwarte peper. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in een oven op180C(gasovenstand 4).

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: , Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *