Geroosterde tonijn met kruidenkorst
2014-06-03- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Heerlijke geroosterde tonijnsteak met een korst van kruiden en citroensap.
Ingredienten
• 100 gram tonijnsteak
• Pancoating (webshop)
• 1 citroen, geperst
• ¼ gedroogd rood pepertje
• Handjevol basilicumblaadjes, fijngehakt
• Handjevol korianderblaadjes, fijngehakt
• 1 teentje knoflook
• ¼ eetlepel korianderzaad
• Versgemalen zwarte peper
• Zout
Bereidingswijze
Wrijf het pepertje en de korianderzaden fijn in een vijzel. Voeg de knoflook, basilicum, koriander, het citroensap en zout en peper naar smaak toe. Leg de tonijnsteaks op een schaal, bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en wrijf ze aan beide kanten in met het kruidenmengsel. Er zijn twee goede manieren om ze te bakken; in de geribbelde grillpan of in een gewone koekenpan. Spray je bakpan, die heel erg heet moet zijn, in met de pancoating en leg er de tonijnsteaks in. Schroei de steaks dicht zodat ze worden geroosterd en bruin kleuren (45-60 seconden aan elke kant). Serveer met rijst en rauwkost.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.